Tegenwoordig vind je praktisch alles op het internet. Je hoeft niet meer naar een fysieke winkel om bijvoorbeeld een USB kabel te komen. Met een klik op de muisknop selecteer je de USB naar keuze en de volgende dag ligt die kabel in de brievenbus. Ideaal, of toch niet? Het is heerlijk om te zien hoe makkelijk het is geworden om een USB kabel online te kopen. Een groot nadeel van deze nieuwe shop cultuur is het feit dat het deskundige advies. Dat advies kreeg je voorheen in de fysieke winkel, maar dat ontbreekt helaas op schrikbarend veel webshops. Daarom ben ik deze blog gestart. Hier geef ik jou allerlei advies over online aankopen. Vandaag vertel ik je waar je op moet letten bij het kopen van een USB kabel.

De veelzijdigheid van de USB kabel

Wat niet vele mensen weten is dat USB een afkorting is voor Universal Serial Bus. De USB kabel maakt die naam dubbel en dwars waard: deze kabel is vandaag de dag de meest gebruikte kabel. Met een USB kun je eenvoudig data overdragen van het ene apparaat naar het andere, je kan er je smartphone mee opladen en steeds meer apparaten maken gebruik van een USB kabel zodat je het kan aansluiten op een ander apparaat. Laptops worden namelijk steeds kleiner en smaller. Hierdoor is niet elk toetsenbord even fijn om te typen en soms is een gewone muis ook wel zo prettig. Er zijn zelfs externe DVD-spelers verkrijgbaar die een USB aansluiting gebruiken. Zo’n USB is wel heel veelzijdig.

Verschillende specificaties van de USB

Wanneer je een USB kabel gaat bestellen, zijn er een aantal zaken waar je van tevoren over na moet denken. De eerste vraag ligt voor de hand: waar ga je het voor gebruiken? Afhankelijk daarvan kan je bepaalde specificaties van de USB opstellen. Denk hierbij aan de snelheid waarmee de data overgedragen kan worden en ook praktische zaken als de lengte van de USB kabel vallen onder deze specificaties. Voor de ene situatie is het wel zo fijn als de USB kabel een aantal meters lang is. Let daarom ook op dat soort zaken. Uiteraard is het ook wel zo verstandig om het juiste type USB kabel te selecteren. Niet elk apparaat heeft namelijk een gewone USB aansluiting. Zo maakt je smartphone waarschijnlijk gebruik van Mini of Micro USB. Controleer dus eerst welke soort aansluiting je nodig hebt en maak dan je keuze.