Wanneer je een prachtig zwembad in de tuin hebt liggen, wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Helaas is dat nog wel eens lastig met het wispelturige Nederlandse weer. Uiteraard kan je hier op inspelen en je zwembad zo aanpassen dat je er het hele jaar door gebruik van kan maken. Dit kan alleen nog wel eens prijzig zijn. Verwarmingskosten kunnen hoog oplopen wanneer je veel moet betalen voor stroom of gas. Of toch niet? Er is tegenwoordig ook een alternatief voor verwarming van je zwembad. Ik heb het dan natuurlijk over houtgestookte zwembadverwarming! Ben je niet bekend met houtgestookte zwembadverwarming? Dat geeft niets. Ik leg je uit wat het is en wat de voordelen zijn.

Energiezuiniger met houtgestookte zwembadverwarming

Een heel zwembad warm houden vergt veel energie. Dit houdt in dat je behoorlijk veel kan betalen voor de stroom of gas kosten die ervoor zorgen dat je zwembad een aangename temperatuur heeft. Is een warm bad eigenlijk wel de kosten waard? Met houtgestookte zwembadverwarming ben je een stuk energiezuiniger uit! Deze vorm van verwarming is de goedkopere optie. Niets is immers zo lekker warm en krachtig als een houtgestookte kachel. Met houtgestookte zwembadverwarming kun je het zwembad lekker verwarmen door hout op te stoken. Dit is dus zonder dure kosten van stroom- of gasverbruik.

Optimaal genieten van je zwembad

Dat is echter niet het enige voordeel. Dankzij houtgestookte zwembadverwarming kan je tevens veel langer genieten van het zwembad. Die frisse voorjaarsdagen spendeer je voortaan gemakkelijk in het zwembad. Door middel van de houtgestookte kachel maak jij het water net even iets warmer zodat je heerlijk kan zwemmen. Zelfs als het koud begint te worden, ben jij nog in het zwembad te vinden. Dankzij houtgestookte zwembadverwarming haal je echt het optimale uit jouw zwembad. Dat alleen al is een enorm voordeel dat veel mensen overhaalt om te kiezen voor houtgestookte zwembadverwarming.

Veelzijdigheid van houtgestookte zwembadverwarming

Tot slot moet ik even vermelden dat zo’n houtgestookte kachel voor de zwembadverwarming op veel manieren ingezet kan worden. Deze vorm van verwarming gebruik je namelijk heel eenvoudig voor allerlei soorten baden. Van hottubs tot zwemvijvers: het kan allemaal in combinatie met houtgestookte zwembadverwarming. Heb je zowel een hottub als een zwembad? Dan combineer je toch beide met dezelfde houtgestookte kachel! De kachel is namelijk zeer eenvoudig aan te sluiten op een speciale pomp waardoor het mogelijk is om elk bad te verwarmen. Zelfs de plaatsing van zo’n houtgestookte kachel kan  geheel naar wens gedaan worden.