Steeds meer en meer gaat online. Door technologische ontwikkeling gaan processen steeds sneller en is er steeds meer mogelijk. Elke dag is er wel nieuws te schrijven over de nieuwste technologieën en gadgets. Voorheen werden er vooral kleine producten verkocht online. Echter is een nieuwe verschuiving te zien waarbij nu ook steeds duurdere producten worden aangeboden en worden gekocht online. Dit heeft vooral te maken met het vertrouwen dat is toegenomen. Het bestelproces is de afgelopen jaren flink verbeterd en het is nu in sommige gevallen zelfs mogelijk om dezelfde dag nog je bestelling thuis te ontvangen. Dit alles heeft er dus in geresulteerd dat er nu ook grote aankopen gedaan worden online. Is het eigenlijk ook al mogelijk om een auto online te kopen?

Marketplaces

Door middel van verschillende marketplaces (websites waar iedereen zijn producten kan aanbieden) Is het al een langere tijd mogelijk om direct met iemand in contact te kopen die online zijn auto wil verkopen. Als het bod eenmaal is geaccepteerd door de verkoper kan jij direct met de verkoper schakelen om de transactie te voltooien. In dit gehele proces is er geen tussenkomst geweest van een autodealer. Het betreft hier ook een tweedehands product (occasion).

Kan jij een auto van de zaak krijgen? Dan hoef jij je gelukkig niet druk te maken over de ‘beste’ deal. Bij zakelijk leasen is de HR manager of wagenpark beheerder verantwoordelijk om jou te helpen met het uitzoeken van je nieuwe auto. Maar hoe zit dit als je als particulier een nieuwe auto wil aanschaffen ?

Nieuwe auto online aanschaffen

Op deze marketplaces zijn ook dealers aanwezig. Echter is het aanbod van de dealers meer ingestoken als een advertentie dan dat je direct een auto kan aanschaffen. Om de auto te kopen moet je eerst naar de dealer toe gaan om de auto te kopen. Omdat grote bedrijven ook zien dat er steeds meer producten online worden gekocht proberen zij hier op in te spelen door hun volledige aanbod online te plaatsen. Op verschillende sites is het al mogelijk om jouw auto samen te stellen en aan te schaffen. Vaak gaat het hier wel om private lease in plaats van koop. Op deze sites kan je heel gemakkelijk jouw droom auto in jouw ‘winkelmandje’ plaatsen en afrekenen. Echter neemt een dealer vervolgens contact met jou op om de auto te overhandigen. Het verschil is dat je niet meer hoeft te onderhandelen met de dealer maar je alleen maar je auto komt ophalen.

De dealer is dus nog niet helemaal uit het gehele proces, maar het is er zeker allemaal een stuk gemakkelijker geworden.