Midden in de zomervakantie besloot ik samen met mijn vriendin om op vakantie te gaan naar Frankrijk. Zij had net haar eerste jaar aan de universiteit met een goed gemiddelde afgerond, en ik hetzelfde aan het HBO. We vonden dat we het verdienden om echt even te ontspannen. Helaas hadden we, zoals veel stellen van onze leeftijd, niet heel veel geld over. Zeker niet voor een vakantie. We besloten om met de auto naar Frankrijk te gaan. Dit was extra voordeling, omdat we de auto van mijn ouders mochten lenen. Het was een mooie ruime BMW. We kozen een aantal onderwerpen uit waar we allebei zin in hadden. We wilde naar een rustige plek, maar wel met drukte avonds tijdens het eten.  Ook zouden we het heel gaaf vinden om ergens in een meer te kunnen gaan zwemmen. We kwamen uit bij een plaatsje genaamd Troyes

 

Troyes

Dit dorp was erg rustig toen we aankwamen in de middag. Via AirBnB hadden mijn vriendin en ik een huisje geregeld, midden in het centrum! Het was erg knus en had het beste uitzicht. Je keek recht op de beroemde kerk van Troyes. Deze lag in het midden van champagne kroon. Zo wordt dit gedeelte van Troyes genoemd. De eerste dag besloten we om een goeie nacht te pakken, zodat we de volgende dag vroeg naar het meer in de buurt konden. Dit was ongeveer een half uur rijden. Het kon hier in de middag erg druk worden. We hadden dit zelf nog niet gezien, maar dit klopte. We waren er vroeg, maar vonden dat het in de middag inderdaad heel erg druk werd aan het meer. Dit was wel erg gezellig, maar maakt je toch ook wel moe. Op de weg naar huis besloten we dat we niet uit eten wilde.

 

Cordon bleu

Samen met aardappels en spinazie maakten we in ons kleine appartement een lekkere cordon bleu. Het eten was heerlijk en lekkere simpel. Bij het afruimen zagen we wat er miste in het appartement. Er was geen prullenbak! Eten gaat al snel stinken, dus we hoopten dat er nog een winkel open zou zijn om een prullenbak te kopen. Het liefst een pedaalemmer, zodat de stank in de prullenbak blijft. Het hele dorp leek al te slapen. Gelukkig kan je bijna altijd rekenen op een groothandel net buiten de stadsgrenzen. Deze was tot 22:00 open. We kochten een pedaalemmer en zette deze in het appartement. We besloten dat de eigenaar deze mocht houden. Weer handig voor de volgende!