Afgelopen zomer ging ik samen met een vriendin op vakantie met de auto naar Frankrijk. We konden gelukkig de Volvo occasion van mijn ouders lenen. Mijn oom en tante hebben een heerlijk huis in Zuid- Frankrijk. Het huis heeft een hele mooie tuin met veel lavendel planten, een zwembad en een groot terras.Vandaag gaat mijn blog over hoe mijn reis was. 

Op naar Frankrijk! 

Bepakt en bezakt vertrokken we s'ochtends vroeg naar Zuid- Frankrijk. We hadden heel veel eten meegenomen voor in de auto maar dat was voor de Belgische grens al op. Ik had toch wel onderschat hoe ver het rijden is. Voor iemand die nog niet zo lang haar rijbewijs heeft, is het toch wel een pittige afstand. Onderweg zijn we vaak gestopt om te tanken, koffie te drinken en onze snoep voorraad aan te vullen. Het was zulk mooi weer dat we tussendoor ook gewoon even lekker in de zon hebben gezeten. Het was erg gezellig in de auto, we hebben meezing muziek opgezet en keihard meegezongen. We hebben er zo'n 13 uur over gedaan in totaal. Omdat we best laat aan kwamen, hebben we onze koffers even snel afgezet bij het huis en hebben we in het kleine dorpje een terrasje opgezocht om lekker te gaan eten. 

La douce France 

Als je ooit in Zuid- Frankrijk komt, vergeet dan niet de markten te bezoeken! Meestal op zaterdagochtend trekken hele dorpjes uit om die markten te bezoeken. Hier vind je van alles, van zelfgemaakte lavendel zeepjes tot heerlijke Franse worstjes. We hebben zeker 4 uur over die markt gestruind met tussendoor een cappuchino pauze. Zoals ik al vertelde heeft het huis een zwembad en dus hebben we veel aan het zwembad gelegen om boekjes te lezen en een beetje te luieren. Mijn vriendin is altijd gek op de supermarkten in Frankrijk dus daar hebben we ook veel tijd doorgebracht. 

We zijn ook naar een wijnproeverij geweest. Dit was erg leuk omdat we de enige waren en die mevrouw goed Engels sprak. Het was een klein familiebedrijf en we mochten zelfs mee naar de 'fabriek' om te kijken hoe de wijn wordt gemaakt. Het was alsof de tijd daar had stilgestaan. Niet onbelangrijk, de wijn was heerlijk! Omdat ik moest rijden hebben we wijn gekocht en die thuis opgedronken. Mijn vriendin en ik vinden koken erg leuk dus we hebben van alles gemaakt. We hebben een uientaart, een appelcake en canard a l'orange (eend met sinaasappelsaus) gemaakt. 

Het was een heerlijke vakantie die veel te kort was, dus op naar volgend jaar! 

Ik hoop dat jullie mijn blog leuk vonden.