Er zijn continu onderzoeken over wie de beste uitvaartverzekering aanbiedt. Er zijn verschillende manieren om de verzekeringen te onderzoeken. Vergelijk je uitvaartverzekering altijd goed voordat je er één afsluit. De verschillende manieren om dit goed te doen is door naar een aantal zaken te kijken. Graag bespreken we de belangrijkste punten om een goede uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat voor uitvaart wil je?

Het is in de eerste plaats belangrijk om te bepalen welke soort uitvaart je voor jezelf of je dierbare wenst. Het is vervolgens mogelijk om hierbij een goede verzekering te kiezen. Weeg ook direct af of je wel een verzekering wilt of niet. Sommige mensen vinden het te duur of weggegooid geld. Zeker als je jong bent is dit een reden om geen verzekering te nemen. Maak de afweging nadat je een duidelijk overzicht hebt.

Een natura- of een kapitaalverzekering?

Een natura verzekering vergoedt alle verzekerde onderdelen ongeacht de kosten. De uitvaartverzekering keert alles in natura uit. Het is vaak de uitvaartverzekering zelf die alle diensten uitvoert. Er is dan minder keuzevrijheid. Er wordt geen geld uitgekeerd. Een kapitaalverzekering daarentegen keert een geldbedrag uit. Hierbij mag je zelf bepalen hoe het geld uitgegeven wordt.

De klantenservice

Het is belangrijk om te ontdekken hoe goed de klantenservice is. Is er een persoonlijke service? Hoe goed luisteren ze naar je en wat vinden anderen van hun? Iedere verzekeraar zal immers van zichzelf zeggen dat ze heel goed zijn op het gebied van klantenservice. Ontdek wat anderen zeggen en ervan vinden.

Transparantie

Kies een verzekeraar die transparant is en helder is. Wat zijn de voorwaarden? Hoe helder zijn ze? Door de voorwaarden goed te vergelijken is het mogelijk om de beste keuze te maken. Kijk vervolgens ook naar de premies. Maak een goede vergelijking in wat er wordt uitgekeerd en hoeveel premie hiervoor betaald wordt.