Edelstenen en kristallen; er zijn duizenden soorten die met naam en al bekend zijn. Edelstenen zijn niets anders dan stenen die uit de aarde komen. Kristallen zijn stenen die relatief zacht zijn en uit één mineraal bestaan. Edelstenen zijn harder dan kristallen en kunnen uit meerdere mineralen bestaan.

Kristallen en edelstenen kunnen erg mooi van kleur en bijzonder van vorm zijn. De stenen zijn heel erg oud en groeien diep in de aarde. Geologische invloeden (denk bijvoorbeeld aan een vulkaan) zorgen ervoor dat de stenen steeds weer opnieuw vervormen.

Edelstenen hebben een helende kracht

Al eeuwenlang, en vanuit allerlei oude tradities en culturen, is bekend dat edelstenen en kristallen helende krachten hebben. Het is misschien moeilijk om te geloven, maar edelstenen stralen energie uit. Eigenlijk zíjn stenen energie. Ze stralen dit uit met een vibratie of trilling.

Je kunt edelstenen kopen in verschillende winkels, maar ook op internet. Je kunt ze kopen in allerlei vormen en maten. Zo kun je een kleine, gepolijste edelsteen kopen die je in je zak bij je kunt dragen, maar je kunt ook een groter exemplaar kopen die je in je huis kunt zetten. Elke edelsteen heeft een bepaalde werking en deze werking verschilt ook nog eens per persoon.

De gouden driehoek

Ben je nog niet zo bekend met edelstenen? ‘De gouden driehoek’ is mooie manier om kennis te maken met edelstenen. Deze driehoek bestaat uit een Rozenkwarts, een Amethist en een Bergkristal. Het zijn drie kwartsen die goed gecombineerd kunnen worden, omdat ze verwant zijn aan elkaar qua mineralen. De Amethist is paars en heeft een zuiverende en beschermende werking. Met deze steen kun je je geest tot rust brengen. De Bergkristal is wit of doorzichtig en staat voor verfrissende en positieve energie. De Rozenkwarts heeft een zachte energie en staat voor liefde en vrede. Deze edelsteen zorgt ervoor dat je kalmer wordt.