Een SMTP server kun je gebruiken om mails mee te versturen. Het is vandaag de dag steeds belangrijker dat dit veilig en goed gebeurt. Het is de basis om succesvol en veilig mails to versturen. Het is slim om dit allemaal goed te doen. Hoe stel je het echter allemaal in en hoe maak je er gebruik van?

 

Het instellen van de SMTP server

 

Er zijn veel verschillende manieren om een SMTP server in te stellen. Het kan soms helemaal vanzelf gaan. Een SMTP server wordt gebruikt voor alle uitgaande mail. Of je dus een Imap of Pop3 maakt maakt niets uit.

 

Het verschil tussen Imap en Pop3

 

Wanneer je voor de inkomende mail een Imap server gebruikt dan wordt alle mail op de server opgeslagen. Het is ideaal. Zeker wanneer je via andere apparaten verbinding maakt met de Imap. ook als je computer of telefoon kapot is, gestolen of het niet meer doet is het ideaal. Je kunt dan nog op de server de mails lezen. Het is een reden waarom eigenlijk pop3 niet meer zo populair is. Hierbij haal je alle mail binnen op een computer en de harde schijf. Wanneer je dit doet dan kun je het niet nog ergens anders lezen. Wanneer je buiten de deur bent en een bericht wilt lezen dan kan dit niet. Het staat dan namelijk op de computer en niet op je smartphone.

 

Een SMTP server gebruiken

 

Start met het opvragen van de juiste gegevens van de server bij de aanbieder van het mailadres. Ook kun je gebruikmaken van een externe mailserver en dan de gegevens van een andere domeinnaam invullen. Kijk naar de naam van de mailserver en welke poorten er gebruikt worden. Deze gegevens moet je invoeren bij het mailprogramma waarmee je de mail wilt versturen. SMTP server

SMTP server

Webmail

 

Eigenlijk alle aanbieders van e mailadressen bieden de optie aan om gebruik te maken van webmail. Hier gebruik van maken is heel erg eenvoudig en simpel. Je voert je mailadres en wachtwoord in en kunt inloggen. Het is erg prettig en eenvoudig om te gebruiken. We weten zeker dat ook jij hier gemakkelijk gebruik van maakt.

 

Veiligheid

 

Kies altijd voor een beveiligde verbinding om emails te versturen. Het is dan namelijk mogelijk om de mails te versleutelen. Zeker als het om een belangrijk bericht gaat is dit essentieel. Zo voorkom je dat anderen van de mail gebruik maken. Het is de basis en goed om te doen. Start dus bij het instellen van de SMTP server om dit goed te doen. We weten zeker dat je het kunt.

 

Kom je er niet uit?

 

Schakel dan de hulp in van een professional. Kies niet zomaar iemand. Kies voor een betrouwbare partij en persoon die je helpt om het allemaal goed in te stellen. Niets is immers zo heilig als het gebruiken van de mail. Ook het versturen van de mails wil je veilig en goed doen. De inhoud is immers niet voor iedereen bedoeld.