Ben jij van plan om weer eens te gaan verbouwen. Misschien staat jouw woonkamer al veel te lang in zijn huidige staat, of staat de schimmel op het plafond in de badkamer. Of misschien ben jij net verhuist en wil jij je nieuwe huis ombouwen zodat het echt naar thuis gaat voelen. Hoe dan ook, verbouwen is vaak een hele klus. De ene persoon vind het een stuk leuker dan de ander. Sommige zijn er heel erg goed in, en de ander die doet het met tegenzin. De ene is perfectionistisch wanneer het aankomt op schilderen, en de ander die vindt die paar vlekjes op het plafond niet zo storend. Hoe dan ook, het is een hele klus.

Verbouwen met hout

Sommige mensen houden van een moderne uitstraling in de woonkamer. Je ziet vaak dat er dan een stuk minder hout wordt gebruikt dan bijvoorbeeld een oudere woning of uitstraling. Maar modern of gedateerd, met hout kan je een hoop. Er is alleen een probleem als je hout wilt implementeren in het uiterlijk van je woning. Hout is namelijk ontzettend duur. En als je er dan vervolgens toch overheen gaat verven, dan kun je net zo goed iets anders gebruiken toch? Nee hoor, er is ook goedkoop hout. Multiplex bijvoorbeeld. Multiplex is goedkoop en als je er overheen schildert, ziet alleen de kenner het verschil. Als jij bijvoorbeeld in je keuken een kleine bar wilt plaatsen zodat je een plek hebt om je eten of drinken op te stallen, en je hebt niet al te veel geld over na de verbouwing of aankoop van een nieuwe woning, dan kun je het gewoon van multiplex maken. Het materiaal van multiplex is stevig genoeg en een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld eikenhout. Multiplex is het overwegen waard

Multiplex voor andere doeleinden

Ik heb het net gehad over het uiterlijk van je woning om daarvoor multiplex te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld eikenhout. Ook kun je dit voor praktischere doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je schuur. Als jij bijvoorbeeld een klusser bent dan heb je in je schuur wel een werkbank / bureau nodig om aan te werken. Als jij deze zelf wilt maken, dan kun je ook het beste multiplex gebruiken. Het hoeft daar natuurlijk ook niet prachtig te zijn, het moet functioneren. Koop hiervoor multiplex want het is stevig, praktisch en goedkoop.