Persoonlijk vind ik het heel belangrijk om er goed uit te zien. Dat is niet alleen voor het beeld naar de buitenwereld maar ook omdat het een stukje extra aandacht en tijd is die je ’s ochtends aan jezelf besteedt. Wanneer ik een compleet gestylede outfit de deur uitga, voel ik me toch meer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ik kan de dag aan! Wanneer ik dan een dag doorbreng in een joggingpak dan is dat echt een moment voor ontspanning. Nu moest ik naar een bruiloft en ik wist niet zo goed wat ik aan moest.

De gelegenheid

De kleding moet bij de gelegenheid passen. Niemand wil er over of underdressed bij lopen. Maar soms weet je niet wat er dan goed past. Zo draag je natuurlijk iets anders afhankelijk van wat voor soort bruiloft het is. Dus ik ging op onderzoek uit. In mijn geval was de bruiloft heel relaxed en was het de bedoeling dat men netjes gekleed kwam, maar een pak hoefde niet. En dus droeg ik die dag een pantalon met nette schoenen, een blouse met een das en bretels. Netjes maar zonder jasje zag het er net wat meer ontspannen uit. Ik had mijn outfit gevonden.

Waar voel je je comfortabel in

Maar uiteindelijk gaat het erom dat je je comfortabel voelt in wat je draagt. Dit maakt dat je in je gewone dag niet bezig bent met je kleding op een manier die je belemmerd. Het maakt dat je je juist prettiger voelt en dat je outfit een aanvulling is op je dag.

Pak, smoking of jacquet

Wanneer je goed gekleed wilt zijn voor een gelegenheid dan is het eerste wat mensen denken: ik moet een pak aan. Maar een pak is weer wat anders dan een smoking en dat is weer wat anders dan een jacquet. Een pak is het meest casual van deze drie en je kan het aan bij kerst, trouwerijen of gewoon naar je werk. Een smoking is wat meer voor luxere gelegenheden of voor een speciale avond in het casino bijvoorbeeld. Een jacquet is helemaal een chique outfit. De outfit wordt vaak gedragen op officiële gelegenheden. Tegenwoordig zien we jacquets vaak alleen nog als belangrijke mensen, bijvoorbeeld in de regering, het dragen. Maar gelukkig kan je het ook nog steeds zelf kopen.

En je hebt het zo gevonden op de website van Gents.nl, net zoals allerlei andere pakken.